FRANSIZ restoran rehberi olarak da bilinen Gault & Millau, ilk kez 1969 yılında Paris'te iki yemek eleştirmeni ve gazeteci Henri Gault ve Christian Millau tarafından verilmeye başlandı. Bu önemli ödül görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Türkiye’de ki tüm restoranların incelendiği Gault & Millau ödüllerinde Antalya’dan kazanan üç restoran oldu. 7 Mehmet, Arma ve Lara Balık restoranları bu ödülün sahipleri oldu.

erdal-1

ANTALYA’DAN ÜÇ RESTORANA ÖDÜL!

Lara Balık Restoranı'nın sahibi Erdal Atılgan ödüle dair duygularını bizimle paylaştı. Atılgan, “Gault & Millau ödülleri dünya çapında bir ödül. Türkiye ve birçok ülkede farklı restoranlara giderek yaptıkları çalışmalar sonucunda başarılı bulduğu restoranları seçip onların arasında dereceye girenlere ödül veriliyor. Antalya’dan 7 Mehmet, Arma ve biz yani Lara Balık’a ödül verildi. Lara Balık’a en iyi ‘şef ‘ve en iyi ‘gurme’ dalında ödül aldık. Ödülleri görkemli bir gecede çok güzel bir ortamda bizlere teslim ettiler. Antalya işletmeleri adına gurur duyduk ve mutlu olduk” dedi.

ödül-1

‘ÇOK MUTLU OLDUK’

Aldıkları ödülün kendilerine moral olduğunu söyleyen Atılgan, “Antalya halkının bize verdiği teveccüh bizi çok mutlu etti. Bu ödülle birlikte daha da taçlandı. Özgüvenimiz zaten yerindeydi bu ödül bize daha da moral oldu. Lara Balık olarak 25’inci yılımıza doğru gidiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Lara Balık çok daha iyi yerlere gelecek” diye konuştu. ÖZEL HABER/ÇİĞDEM KORKAN

Editör: Uğur Keskin