4. Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bulunan Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştirilecek. Etkinliğin tanıtım toplantısı da gastronominin sembol isimlerinden olan 7 Mehmet Restoran’da yapıldı.

Görkemli etkinliğe, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere, Antalya Gastronomi Yatırımcıları Derneği Başkanı Zeki Özen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Erkan Yağcı, Food Fest İçerik Direktörü Gökmen Sözen, ünlü şefler Mehmet Akdağ, Ömür Akkor, Mehmet Özer, Çiğdem Seferoğlu, Muzaffer Ozan Kumbasar, diyetisyen Dilara Koçak ile çok sayıda basın mensubu ve sosyal medya fenomeni katıldı.

SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Toplantıda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “2019 yılında göreve geldiğimizde; doğal güzellikleri, zengin tarihi ve köklü kültürüyle turizmin başkenti olan Antalya’yı; kültür ve sanatın, tarımın ve gastronominin de başkenti yapacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzün arkasında durduk. Azimle ve gururla çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2025 yılında Asya Belediye Başkanları Forumu’nda, Antalya olarak 2025 yılı ‘Çevre Başkenti’ ilan edildik. Antalya’nın lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla dört yıl önce başlattığımız Uluslararası Food Fest Antalya Gastronomi Festivali’ni her yıl daha üst seviyelere taşıdık. Geçtiğimiz yılki festivalimizde yaklaşık 800 bin ziyaretçimizi ağırladık. Bu yılki festivalimizde ise Antalya’nın verimli topraklarında çiftçilerimizin alın teriyle yetiştirdiği ürünleri, dünya mutfağında başarılarını kanıtlamış ödüllü şeflerle gastronomi dünyasında önemli bir buluşmayla sergileyeceğiz” dedi.

PROFESYONELLER KATILACAK 
Başkan Böcek, “Festivalimizin amacı, geleneksel ve modern mutfak anlayışlarını harmanlayarak ziyaretçilere unutamayacakları bir lezzet deneyimi sunmaktır. Dünyaca ünlü pek çok şefin katılacağı söyleşiler, tadım etkinlikleri, atölye çalışmaları, yarışmalar ve gönüllerin buluştuğu sofralarla unutulmaz anlar yaşatacağız. Ayrıca konserler ve daha birçok renkli etkinlikle katılımcılar, hem Antalya mutfağını daha yakından tanıyacak hem de gastronomi dünyasındaki son yenilikler hakkında bilgi sahibi olacaklar. Üç gün sürecek festivalimize, yurt içinden ve yurt dışından gelen ödüllü şefler, gurmeler, gastronomi ve turizm yazarları, kısacası sektörün farklı alanlarındaki profesyoneller katılım sağlayacak” diye konuştu.

FESTİVALİN TEMASI: AKDENİZ MUTFAĞI
Festivalin çıkış noktasının yerel gıda ve nitelikli tarıma sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Başkan Böcek, “Bu sayede şehrimizi sadece denizi, güneşi ve mavisi ile değil; yerel mutfağının cazibesiyle de tercih edilir hale getiriyoruz. Festivalimizin bu yıl dördüncüsünü ‘Akdeniz Mutfağı’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. Festival kapsamında bu yıl Kumluca ilçemizde, başta domates olmak üzere rengârenk mevsim sebzelerimizin ve doğal otların hasadını 9 Mayıs’ta gerçekleştireceğiz. Festivalimizin Antalya’mız, ülkemiz ve gastronomiye gönül veren herkes için hayırlı olmasını diliyoruz. Herkesi, 9-11 Mayıs tarihleri arasında Antalya Karaalioğlu Parkı’nda gerçekleştireceğimiz bu büyük lezzet buluşmasına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

HASAT KUMLUCA’DA OLACAK
Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu da, Kumluca’nın gastronomi festivalinin hasat etkinliğine ev sahipliği yapacak olmasından dolayı duyduğu heyecanı dile getirerek, “Bu güzel festivalin bir parçası yaptığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum. 9 Mayıs’ta Kumluca’da gerçekleştirilecek olan hasat etkinliğine herkesi davet ediyorum” dedi.

Başkanların ardından davetliler de konuşmalar yaptı. Sonrasında ise usta şefler, Akdeniz mutfağına özgü sebze ve meyvelerden oluşan özel tabaklar hazırladı.

Muhabir: Selim Çelik