MEMUR-SEN Konfederasyonu, sosyal medya platformu Twitter’da hashtag çalışması düzenledi. Saat 15.00-16.00 arası gerçekleştirilen çalışmada memurların talep ve şikayetleri dile getirildi. Yapılan paylaşımlarla birlikte çok sayıda Twitter kullanıcısı da açtıkları #Memurunİsteği hashtag’i ile paylaşımlarda bulunarak destek verdi. Konfederasyon’un 1 saat boyunca dile getirdiği taleplerle birlikte açılan #Memurunİsteği hashtag’i de Türkiye gündeminin zirvesine oturdu.

TALEPLERİNİ SIRALADILAR

Bugün saat 15.00’de ilk tweet ile başlayan etkinlik ilk dakikalardan itibaren Trend Topic (TT) listesinde ilk sıraya yükseldi. Memur-Sen Konfederasyonu’nun bir saat boyunca birçok talebi dile getirdiği paylaşımlarla birlikte yüz binlerce kamu görevlisi de attıkları tweetlerle taleplerini yineledi. 

Memur-Sen Konfederasyonu hesabından yapılan paylaşımlarda kamu görevlileri taleplerini şu şekilde sıraladı:

“Alım gücünün yükseltilmesi ve gelir kayıplarının önlenmesi için ‘Seyyanen Zam’ yapılmalıdır.

Toplu sözleşme dışında unvan bazlı düzenlemelerle bozulan maaş skalası düzeltilmeli, personel sisteminde ücret dengesini koruyacak düzenleme yapılmalıdır.

Gelirler arasında adil dağılımı sağlayacak, enflasyon baskısından koruyacak ‘Seyyanen Zam’ yapılmalıdır.

Ek gösterge düzenlemesinde memnuniyetin artması, emeklilik döneminde refah düzeyinin yükselmesi için 1. Dereceye gelmiş bütün kamu görevlilerine 3600 Ek Gösterge verilmelidir.

4688 sayılı Kanun; sendikal mücadeleyi güçlendirecek, yetkinin hakkını tam teslim edecek, adil pazarlık düzenini sağlayacak şekilde evrensel ilke ve normlara uygun hale getirilmelidir.

Personelinin büyük çoğunluğu yükseköğretim mezunu olan ve kamuda devrini tamamlayan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı, personeli GİH Sınıfı’na aktarılmalıdır.

Afet bölgesinde görev yapmış ve halen görev yapmakta olan kamu görevlilerine ilave tazminat verilmelidir.

15,3 Milyon emeklinin yararlandığı Bayram İkramiyesi kamu görevlilerine de verilmeli, giderlerin arttığı dönemde gelir de artmalı, memura bayramda ayrımcılık kalkmalıdır.

Terör iltisaklı ve irtibatlı olanlar ile devlete karşı suç işleyenler dışındaki kamu görevlileri için

Disiplin Affı Uygulaması yeniden yapılmalıdır.

Kariyer ve Liyakat önemsenmeli, KPDK kararı gereği tüm kurumlarda Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları periyodik olarak en fazla 3 yılda bir yapılmalı ve mülakat olmamalıdır.

Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız üniversite idari personelinin yer değişikliği hakkı; zaman kaybedilmeden ve mağduriyete mahal verilmeden hayata geçirilmelidir.

EYT düzenlemesi ile kamu işçilerinde kaldırılan zorunlu emeklilik uygulaması; özelleştirmeden gelen ‘Sözleşmeli Personel’ için de kaldırılmalıdır.

Özellikle büyükşehirlerde yaşanan kira ve emtia fiyatlarındaki artışlar görülmeli, kamu görevlilerine ‘Kira Yardımı’ verilmelidir.

Kamu görevlilerinin emekli olduğunda ailesinden ayrılmadığı bilinmeli, aile yardımı ödeneği emeklilikte de devam etmelidir.

Diğer çalışanlarda olduğu gibi kamu görevlilerinin de bütün gelirlerinden emekli keseneği kesilmeli, Sosyal Güvenlikte ayrım son bulmalı, çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurum kapatılmalıdır.” HABER/ESRA YAĞCI

Editör: Uğur Keskin