Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya, gastronomik lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. Kentin birçok coğrafi tescil almış lezzeti bulunuyor. Muratpaşa Belediyesi, bu lezzetleri tatmak isteyenleri ağırlayacak olan ‘Antalya Lokantası’'nı, Prof. Dr. Erdal İnönü Kent Parkı içerisinde hizmete açtı.
Kentin gastronomi kimliğini yansıtması hedeflenen işletmede Antalya usulü piyaz, Alanya’nın hülüklü çorbası, kabak tatlısı, hibeş gibi kente özgü yemekler servis edilecek. Bu ürünlerin yanı sıra kahvaltıdan akşam yemeğine farklı saatlerde ürünleriyle hizmet verecek lokantada, kadın kooperatiflerince hazırlanan yöresel ürünlerin satışı da yapılacak.
Türkiye’nin 7 bölgesinde de çok güçlü gastronomi dokusu olduğunu söyleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Antalyamız biliyorsunuz bütün dünyayı ağırlıyor. Eğlenme, dinlenme, kitle turizminde sektörün büyük mücadelesiyle dünyada çok önemli yere sahip olduk. Tabi bizim özelliklerimiz çok daha geniş ve renkli 400 antik kent var bölgemizde. Tescilli yemeklerimiz, tescilli ürünlerimiz çok çeşitli ve oldukça lezzetli. Bütün dünyayla paylaşmaya, bütün Türkiye'yle paylaşmaya değecek ürünler. Gastronomik bir şovruma ihtiyaç vardı. Kent kimliği, kentin kültürel dokusu açısından onu gerçekleştiriyoruz. Burada Antalya'mıza tescilli bütün yemekleri bulabileceğiz. Antalya'mızın gastronomik kimliğiyle ilgili bir misyon mekanı. Antalya yemeklerini merak edenler ya da özleyenler ziyaret edebilir" dedi.
Büyükşehir Belediyesi aday adayı da olan Uysal, “Ben aday adaylığı başvurusunda bulundum. Kalanı, yetkili kurulların bileceği iş. Yetkili kurullarda görev alan arkadaşlar da uzun yıllardır tanıdığımız arkadaşlar. Onlar da bizi tanıyor. Müracatımızı da yaptık. Ek bir faaliyete ek bir çabaya hani çok da gereklilik yok. Herkes herkesi tanıyor. Takdir ederlerse, bilimsel ölçme değerlendirmeye riayet edilirse, görev verilirse yapacağız. Antalya’nın köylerinin yüzde 70’ine kadar gitmişimdir. Görev verilirse kampanyamızı organize eder çalışırız" diye konuştu.