GÜNDEM

Nüfus yükseliyor damak tadı değişiyor

Antalya son dönemde aldığı hızlı göç ve turizmde etkisiyle birlikte damak tadında da değişimler yaşanıyor. Vegan ve glütensiz beslenme tercih eden kişi sayısı her geçen gün yükseliyor

Antalya Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, kafe, bar ve restoranları gibi yeme içme sektöründeki hızlı gelişmelerin damak tadımındaki değişimlere yansıdığını söyleyen Samed Işık, “Menüler artık oluşturulurken, yerel ve taze malzemelerin yanı sıra vegan ve glütensiz beslenme seçeneklerine de yer vermek önem kazanıyor. Müşterilerin bu yöndeki taleplerini karşılamak, işletmelerimizin rekabet gücünü artırıyor” dedi.

İŞLETME, ÇİFTÇİ VE KENT KAZANIR
Antalya sadece güneş, deniz ve kumla değil artık zengin ve çeşitli yeme içme seçenekleriyle de turistlerin dikkatini çektiğini söyleyen Mimoza’m Kafe sahibi Samed Işık, işletmecilerin bu değişimin farkında olduklarını ifade ederek, “Bu yeni talepleri karşılamak için adımlar atıyorlar” dedi. Antalya'nın zengin tarım ve doğal kaynaklarından faydalanarak, sağlıklı ve çeşitli beslenme seçeneklerini sunmanın önemine de değinen Samed Işık, “Çiftçilerimizin son yıllarda hasatlarına farklı ürünleri de eklemesiyle meyve-sebze çeşitliliğindeki artış mutfağa da yansıyor. Bu durum işletmeci ve çiftçinin yanı sıra kente de kazandıran bir durumdur. Bu nedenle yerel ürünlerin kullanımının artmasıyla birlikte, ürünün kaynağına yakın olunması hem işletmeci hem de çiftçi adına son derece olumlu bir gelişmedir. Zaten normal şartlarda beklenti ve istenilende budur. Bu hızlı değişim ve gelişim, kentin kültürel ve ekonomik yapısına olumlu katkılarda bulunarak, Antalya'nın yeme içme sektöründe önemli bir cazibe merkezi haline gelmesine katkı sağlayacaktır” dedi.


YENİ KONSPET EV HİSSİ YARATMAK
Müşterilerin kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri ferah ve huzur veren bir ortam olması için her detayı düşünülmesinin önemine değinen İşletmeci İrfan Yüksel, “Bir konuda karar verirken hep müşterilerin beklentilerini göz önünde bulundurmalıdır. Uzaktan çalışmanın artmasıyla birlikte evden çalışmak istemeyen kişilerin ilk tercihi kafeler oluyor. Hem sosyalleşip hem de işlerini halledebilmeleri adına uzun süre boyunca kafede geçiriliyor. Müşterinin burada en büyük beklentisi ev gibi huzurlu bir ortamın olmasıdır. Bu nedenle yer seçimi, menü oluşturma, dekorasyon gibi her konuda titizlikle çalışmalısı gerekiyor. Şu anda dünya da buna yönelik bir trend var. Antalya ve turizm potansiyeli de düşünürsek bundan sonraki süreçlerde de bu tarz kafelerinin sayısında da bir artış olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.