Şanlıurfa'da yaşayan 11 çocuk annesi Vadha Cemiloğlu, 140 kiloya kadar ulaşınca kilo verememeye başladı. Obezite nedeniyle şeker, tansiyon ve kolesterol değerleri yükselen Cemiloğlu, eklemlerindeki ağrılarla birlikte yürümede güçlük çekmeye başladı. Türkiye'de organ nakli ve birçok başarılı operasyonla ilklere imza atan Akdeniz Üniversitesi'ne gelerek muayene olan Vadha Cemiloğlu, obezite cerrahi kliniğinde sağlık taramasından geçti. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Bülent Aydınlı ve ekibi tarafından Vadha Cemiloğlu'na Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (kapalı cerrahi) ile tüp mide ameliyatı yapılarak sağlığına kavuştu.
1'ER SANTİMLİK 4 DELİKLE TÜP MİDE AMELİYATI OLDU
Vadha Cemiloğlu'nun sağlık durumu hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aydınlı, “Uzun bir süredir hastanemizde obezite cerrahisi yapmıyorduk. Yeniden obezite cerrahisine başladık. Bu hastamız 66 yaşında. 1,74 santimetre boyu olan hastamız 140 kiloya kadar ulaşmış. Vücut kitle endeksi ise 46 civarındaydı. Hastamız, şeker ve tansiyon hastalıkları sebebiyle tarafımıza başvurdu. Endoskopik incelemesini, ultrasonunu ve kan tahlillerini yaptıktan sonra hastamıza obezite cerrahisi yapma kararı aldık. Ameliyatta midesinin yüzde 80-85'ini alacak şekilde bir tüp haline getirdik. Bu ameliyat 1'er santimlik 4 delikten yapıldı. Laparoskopik, yani kapalı yöntemle ameliyat ettik. Kapalı yöntem kullandığımız için hastanın vücudunda uzun kesikler oluşmadı ve ameliyat sonrasında hızla ayağa kalkabildi. Bir komplikasyon gelişmeden tüp mide ameliyatını gerçekleştirdik" dedi.
'KİLO VERDİKÇE KAN DEĞERLERİNDE İYİLEŞME BEKLİYORUZ'
Vadha Cemiloğlu'nun bir süre sıvı halde besleneceğini aktaran Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Ameliyat sonrasında hastamızın kusması bile olmadı. Diyetisyenimizle görüşüp hastaya özel bir diyet programı hazırladık. Bizim için önemli olan hastanın sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo verebilmesi. Tüp mide ameliyatı sonrasında 1 haftalık yaptığımız tahlillerde kan değerlerinde şeker seviyesinde iyileşme, kolesterol değerlerinde azalma, karaciğer yağlanmasında gerileme ve tansiyonunda düzelmeler kaydettik. Hastayı bugün taburcu ediyoruz. İlerleyen dönemde kilo kaybı arttıkça sağlık değerlerinde daha da iyileşmeler bekliyoruz. Buna bağlı olarak hastanın psikolojisinde hayat kalitesini yükseltecek şekilde düzelme bekliyoruz" diye konuştu.
'OBEZİTEDEN KURTULMAK İSTEYEN HASTALARI BEKLİYORUZ'
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi olarak birçok başarılı operasyona imza attıklarını hatırlatan Prof. Dr. Bülent Aydınlı, “Rektör hocamız Prof. Dr. Özlenen Özkan'ın destekleriyle Obezite Cerahi Kliniği yeniden hizmet vermeye başladı. Vücut kitle endeksi 35'in üzerinde olan hastalarda obezite cerrahisi uygulayabiliyoruz. Obeziteye bağlı şeker, tansiyon, kolesterol, kalp damar hastalıkları, eklem ağrıları gibi şikayetler artabiliyor. Spor ve diyetle kilo veremeyen hastalarımızda detaylı tahliller yapıyoruz. Bu tahliller sonucunda hastaların obeziteye bağlı oluşabilecek hastalıklara karşı tüp mide ameliyatları gerçekleştiriyoruz. Üniversitemizde kapalı yöntemle tüp mide ameliyatı yaparak hastanın hızlı bir şekilde ayağa kalkmasını, yaşam konforunu artırıyoruz. Daha sonrasında her hastaya özel diyet programları vererek sağlıklı yaşamlarına uyum sağlamalarını amaçlıyoruz. Tüp mide ameliyatlarıyla hastaların daha sağlıklı bir yaşam sürmesini, psikolojik ve fiziksel olarak iyileşmelerini hedefliyoruz. Obezite şikayeti olan hastalarımızı sağlığına kavuşturmak için uzman ekiplerimizin yer aldığı Akdeniz Üniversitesi'ne bekliyoruz. Ameliyatların yeniden başlamasında verdiği destek için Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'a teşekkür ederim" dedi.