GÜNDEM

Ocak: Bakanlık çalışanlarına adli ve idari işlem başlatılsın

Tarım Orman İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mücahit Ocak, kamu görevlilerine yönelik koruyucu giyim yardımları ihalesinin iptali sonrasında yetkili sendikalara işaret ederek rant vurgusu yaptı. Mücahit Ocak, ihale sürecinin kamuya büyük zararlara yol açabileceğini ifade ederken Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları hakkında adli ve idari işlem başlatılması gerektiğini söyledi

ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, bu yıl Ocak ayında yapılması planlanan koruyucu giyim yardımları ihalesinin iptal olma riski taşıdığını belirten Başkan Ocak, hem kamu çalışanlarını hem de bakanlık yetkililerini sert bir dille eleştirdi. Ocak, “Beceriksizlik değilse soygun mu? İkisi de kabul edilemez” diyerek ihale sürecinin kamuya büyük zararlara yol açabileceğini ifade ederken Tarım ve Orman Bakanlığı çalışanları hakkında adli ve idari işlem başlatılması gerektiğini söyledi.

FİRMA HİÇ BİR ŞARTI TAŞIMIYOR!
Kamu görevlilerine yönelik koruyucu giyim yardımı ihalelerinde yaşananlarını skandal olarak ifade eden Orman İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mücahit Ocak, bakanlık arapsaçına döndürdü ifadelerini kullanarak, “Kamu İşveren Heyeti ve Yetkili Memur Sendikaları (Memur Sen) arasında imzalanan, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2024 ve 2025 Yılı 7. Dönem Toplu Sözleşme gereği, Kamu Çalışanlarına yapılması gereken Koruyucu Giyim Yardımları hakkında yapılan çalışmalar beceriksizliğin de ötesinde tartışmaya açık bir hal almıştır. Girişimlerimiz ve ortaya koyduğumuz onurlu tepki neticesinde Bakanlık tarafından iptal edilen 2023 yılı koruyucu giyim yardım ihalesinin ardından 2024 yılı koruyucu giyim yardımı ihalesinde de iptal yolu gözüküyor. Ne acıdır ki ihale sürecinde aktif rol oynayan yetkili sendika Toç-Bir Sen’in, iptal sürecinde de aktif rol alması ve üyelerine zorla dilekçeler imzalatması çalışanları oldukça rahatsız etmiştir. Yapılan ihalenin ardından, ihaleyi kazanan yüklenici firmanın ihalede belirtilen hiçbir şartı taşımadığı ortaya çıktı. Bu durum maalesef bu ihaleden de kötü kokular gelmesine yol açıyor. Yaklaşık 80 bin personel için yapıldığı düşünülürse oluşabilecek rant ve kamunun uğrayabileceği zarar çok yüksek rakamlara ulaşabilecektir. Böylesine büyük bir kurumun her iki ihalede de traji komik durumlara düşürülmesi kabul edilemez. Bu durum beceriksizlik değilse soygun mu? ikisi de kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

'BAKANLIK ÇALIŞANLARI HAKKINDA ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATILSIN'
Başkan Ocak, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini ifade ederek, “Sayın Bakanımız’a sesleniyor ve bu hatadan dönülmesi ricası ile birlikte söz konusu yardımların ya ilgili hükümlerce ayni olarak ya da gerçek ayni karşılıklarının güncellenmek sureti ile nakdi olarak verilmesini talep ediyoruz. Ayrıca; ya liyakatsiz ve donanımsız olan, ya da art niyetli davranan ilgili bakanlık çalışanları hakkında gerekli adli ve idari işlemleri başlatmasını bekliyoruz. Gerek ihale süreçleri ve gerekse ülkede gittikçe ağırlaşan ekonomik tablo dikkate alınmaksızın belirlenen tutarlar, çalışanların gururlarının incitilmesinin yanı sıra bakanlık açısından da itibar kaybına yol açacak bir hal almıştır. Ayrıca hala imzalanan bu toplu sözleşmenin tarafı olan sarı sendika, bu ve benzeri hak kaybı yaşadığımız birçok konu da tablonun gerçek sorumlusu olan sarı sendika ya herkesin anlayabileceği şekli ile Toç-Bir Sen’e üyeliklerini devam ettiren kamu çalışanlarına seslenmek istiyorum. Kaybettiniz tek şeyin hakkınız olduğunu mu zannediyorsunuz. Yaşanan onca şeye rağmen, onurlu bir tavır almak için hala ne bekliyorsunuz? Unutmayın cesurlar bir gün, korkaklar her gün ölür” ifadelerini kullandı.