ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin ile bir araya gelerek iki kurum arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve iş birlikleri üzerine önemli görüşmelerde bulundu. Toplantıda, Ar-Ge ve inovasyon projeleri, üniversite-sanayi iş birliği, eğitim ve sertifika programları, inovasyon ve girişimcilik destekleri gibi konular gündeme alındı.

İŞ BİRLİĞİNİN ÖNEMİ VURGULANDI
Başkan Hacısüleyman, Antalya OSB Teknopark ile Antalya Bilim Üniversitesi arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesinin kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. ATSO yönetimi olarak Teknopark’a yaptıkları son ziyarette, iki yapı arasındaki fiziksel mesafeyi ortadan kaldırmanın yanı sıra iş birliğini derinleştirme konusunda adımlar atmayı ele aldıklarını belirtti. Hacısüleyman, “Teknopark ve üniversiteyi birbirine bağlayan duvarın kaldırılması, inovasyon ve teknoloji geliştirme sürecini hızlandıracak ve iki kurum arasında daha yakın bir sinerji oluşturacaktır” dedi.

ÖĞRENCİLERİN ERİŞİMİ KOLAYLAŞACAK
İş birliği ile öğrencilerin Teknopark’a daha kolay ulaşmalarının sağlanabileceğini vurgulayan Başkan Hacısüleyman, “Bilim ve teknolojinin buluştuğu noktada iş birliğini güçlendirmek, hem bölgesel kalkınmaya hem de genç girişimcilerin desteklenmesine katkı sağlayacaktır. Üniversitelerin inovasyon ekosisteminin kalbinde yer alıyor. Teknopark ile aralarındaki güçlü bağın bu ekosistemin daha verimli çalışmasına yardımcı olacaktır” şeklinde konuştu.

YAPAY ZEKA PROJELERİ GÜNDEMDE
Rektör Ekercin, toplantıda yapay zeka alanında sanayi ile Teknopark firmaları arasında ortak projelerin başlatılabileceğini belirtti. Ekercin, üniversitelerinde 8 bin 400 öğrencinin farklı fakültelerde eğitim gördüğünü hatırlatarak, “Bu iş birliği ile hem duvar sorununu çözebilir hem de ortak projeler geliştirebiliriz. Bu iş birliği ile hem Antalya bölgesinin kalkınmasına hem de öğrencilere önemli fırsatlar sunulabilir” dedi.

Muhabir: AYŞE OKAN SARICA