Seralarda don nöbeti
Antalya'nın Kumluca ilçesinde hava sıcaklığının gece 3 dereceye düşmesi nedeniyle üreticiler, ürünlerin etkilenmemesi için 'don nöbeti' tutmaya başladı. Üreticiler ateşledikleri sobaların başında sabaha kadar nöbet tuttu.
'Üretici uyumadı'
Üreticilerden Hasan Ali Acar, biberin soğuğa karşı hassas olduğunu belirterek, don olayına karşı sobaları yakmaya başladıklarını kaydetti.
Soba yakan İsmet Gezeyiş ise, 'Üreticilerimizin zorluğunu görüyorsunuz. Kışın soba yazın sıcak. Odun maliyetli. Emeğimizin karşılığını fazla alamıyoruz. Anlatacak fazla bir şey bulamıyorum. Derece 7'ye düşünce yakmamız gerekiyor. Ama odun maliyetini azaltmak için derecelerin 3 veya 4'e düşmesini bekliyoruz. Dereceleri 3'te sabitlememiz gerekiyor. 3 derecenin altına düşünce verim kaybı yaşar. Odun pahalı, elektrik pahalı işimiz zor. Saat başı sobaları kontrol etmemiz gerekiyor. Soba sönerse ürünler üşür ve şoka girer. Derece 4'e düştüğünde sobaları yaktık. Derece 4'ün altına düştüğünde çiçekler zarar görür. Ürün kaybı yaşarız. Kökler zarar görür. Sabaha kadar sobaların başında dört dönüyoruz' dedi. (İHA)
Bunlar da ilginizi çekebilir