EKONOMİ

SES’ten bir eylem daha

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi Aile Hekimliği Sözleşmesi ve Ödeme Yönetmeliği'ne karşı eylemlerine bugün de devam etti. Atatürk Devlet Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan başkan Şükran İçöz, “Bu ses sağlık emekçilerinin sesidir. Bunu duymak zorundasınız” dedi

Aile hekimleri ve sağlık emekçileri, sağlık sistemindeki ihlallerini protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemine devam ediyor.  Eylemin bu kez ki adresi ise Atatürk Devlet Hastanesi oldu. Hastane önünde yapılan açıklamada

Aile hekimleri ve sağlık emekçileri, sağlık sistemindeki ihlallerini protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemine devam ediyor. SES Antalya Şube Başkanı, karşı karşıya kalmamak için mücadelelerinin süreceğini vurguladı.

OTORİTEYİ KARŞIMIZDA BULUYORUZ
SES Antalya Şube Eş Başkanı Şükran İçöz, “Bizler, emek ve meslek örgütlerimizin çağrısıyla, sağlık sisteminde yaşanan çöküşü protesto etmek, sesimizi hep birlikte yükseltmek, taleplerimizi haykırmak adına bugün ülkenin her bir köşesinde, meydanlarda bir araya gelmiş hekim, diş hekimi, hemşire, ebe, ATT, paramedik, teknisyen yani sağlık emekçileriyiz. Her gün yüz binlerce kişiyi sağlığına kavuşturmak, hastalanmalarını önlemek için çalışırken; şiddet, mobbing, performans dayatması, güvencesiz gelir, liyakatsiz yöneticiler, sağlıkta çeteleşme gibi say say bitmeyecek sorunlarla boğuşuyoruz. Tüm bu sorunların çözümü için görev alması gereken kamu otoritesini ise yanımızda değil her seferinde karşımızda buluyoruz” dedi.

SESİMİZİ DUYAN VAR MI?
“Sağlık Bakanlığı; toplumun ve sağlık emekçilerinin sorunlarına çözüm üretmek için bizlerin görüş ve önerilerini dikkate almak yerine, yeni yönetmeliklerle; otoriter emek rejimini tam anlamıyla yerleşik hale getirerek bizleri yok saymaya, itirazlarımızı sindirmeye, İş bırakma eylemlerimizin etkisini görünmez kılmaya çalışıyor” diyerek tepkilerini dile getiren İçöz, “Bakanlığın bu olumsuz tavrına karşı bugün tüm sağlık kurumlarında üretimden gelen gücümüzü kullanarak iş bırakıyoruz! Ayrıca 1. Basamakta çalışan hekimlerin, ebelerin, hemşirelerin ve tüm sağlık emekçilerinin uzun süredir sürdürdüğü mücadeleyi de selamlıyor, iş bırakma eylemlerini tüm sağlık emek gücü olarak sahiplendiğimizi ifade ediyoruz. Sesimizi duyan var mı? Sağlık Bakanlığı’na sesleniyoruz. Halkın sağlığını korumak ve geliştirmek istiyor musunuz? Hekimlerin, ebe, hemşire ve sağlık emekçilerinin sorunlarını çözmek istiyor musunuz?” diye konuştu.

HALKIN SAĞLIK HAKKINI SAVUNUYORYZ
İçöz, “Bu çığlık tüm sağlık kurumlarında, sağlık hizmeti üreten yüzbinlerce hastayı sağlığına kavuşturmak ve hasta olmalarını engellemek için canla başla çalışan sağlık emekçilerinin sesidir. Bunu duymak zorundasınız! Uzun yıllardır, çalışma şartlarımızın saydığımız gerekçelerle bilinçli ve programlı olarak kötüleştirilmesi meslek onurumuzu, toplum sağlığını ve hepimizin geleceğini tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Tüm uyarılarımıza rağmen sözlerimiz duyulmaz taleplerimiz görülmez olmaya devam etmektedir. Bizler bu eylemlerle meslek onurumuza sahip çıkarken sağlıkta çeteleşmeye imkân vermeyecek; adil, şeffaf, toplumcu bir sağlık sisteminin kurulmasını ve halkımızın sağlık hakkını da savunuyoruz” dedi.

Sağlık emekçilerinin taleplerini sırasıyla dile getiren Şükran İçöz sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı, “Taleplerimizin karşılanmasının sadece bizlerin çalışma ve yaşama koşullarımızı iyileştirmekle kalmayacağını, tüm toplumun nitelikli, ücretsiz kamusal ve erişilebilir bir sağlık hizmetine kavuşacağının bilinmesini istiyoruz. Her kademede çalışan her meslekten hekim, diş hekimi, ebe, hemşire, laborant, tekniker, teksnisyen ve tüm sağlık emekçilerini ve tüm toplumu bizlere katılmaya, sesimize ses vermeye davet ediyoruz.”