GÜNDEM

Sillyon için imzalar atıldı

'Tarihe Saygı Projesi' kapsamında, Antalya’da bulunan Sillyon Antik Kenti kazıları için OPET sponsorluğunda Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile protokol imzalandı

OPET sponsorluğunda 18 yıldır süren 'Tarihe Saygı Projesi' kapsamında, insanlığın ortak mirasının gelecek nesillere aktarılması hedefiyle yeni bir adım atıldı. Troya'nın mistik atmosferi ve izlerini taşıyan, tarihi 4 bin yıl öncesine dayanan Sillyon Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkarılması amacıyla yürütülen kazı çalışmalarına destek olmak üzere, 16 Mayıs Perşembe günü Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’de Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile bir protokol imzalandı. İmza törenine OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu ve Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sillyon Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Taşkıran katıldı. Atılan imza ile birlikte, Sillyon Antik Kenti'nin arkeolojik kazılarının desteklenmesi ve kültürel mirasın korunmasına katkı sağlamak adına adım atıldı.

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ KORUYORUZ

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk imza töreninde yaptığı konuşmada, “2000 yılından bu yana sosyal sorumluluk projeleri yaparak ülkemiz için elimizden geleni yapıyoruz. Kültürel miraslarımıza değer veriyoruz. Bu ülkenin değerlerinden gelecek nesnel de yararlanması için bilinçli toplum projeleri üretiyoruz” açıklamalarına yer verdi. Öztürk, “Yolumuz Çanakkale’ye düştü ve orayı görünce yüreğimiz burkuldu. Hem şehitlerimizi mutlu edecek bir proje yapalım hem de yaşayanlarımız için tarihi değerleri korumak adına bir proje başlattık.  2005 yılında ‘Tarihe Saygı’ projesine başladık. Yaptığımız her iş avuçlarımızda büyüyor ve yüz akıyla çıkmak için elimizden geleni yapıyoruz” konuşmalarına yer vererek başlangıç noktası olan Çanakkale projeleri hakkında yaptıklarını aktardı.

SİLYON’A YOLUMUZ DÜŞTÜ

Tarihe Saygı Projesi kapsamında yollarının Sillyon Antik Kenti’ne düştüğünü ifade eden Nurten Öztürk, “Çanakkale’ye bu kadar hizmet ettik artık başka yörelere de hizmet edelim dedik ve Antalya’da Sillyon’a yolumuz düştü. Sillyon bizim için yeni bir başlangıç” dedi.  Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, kazılar hakkında bilgi verdi. Kutluhan, “Sillyon kazısını çok önemsiyor ve takdir ediyorum. OPET A.Ş. işbirliği ile daha da güçleneceğini düşünüyorum. Dünyanın en güzide turizm merkezi olan Antalya’mıza yeni bir turizm destinasyonu sağlayacağını düşünüyorum” ifadelerine yer vererek yetkililere teşekkür etti.

KÜLTÜR TURİZMİ HEDEFİ

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, “Biz bakanlık olarak geçen yıldan beri yeni bir politika değişikliğine gittik. Antalya’da büyük çalışmalara yer verdi. Buna da bakanlık nezdinde Geleceğe Miras projesi kapsamında başladık. Sadece kitle turizmini değil kültür turizmini kayda geçirmek istedik ve bunda da başarı sağlıyoruz. Gece müzeciliği uygulamaları da başladık bilindiği üzere. Bu kapsamda kültürel değer projeleri bizim için çok değerli” dedi.  Candemir Zoroğlu “Bizim amacımız yabancı turistlerin kendi gezi planını yaptığı bir destinasyon üretmek. Yakın alanda gezilecek ören alanlarını arttırmak” diyerek proje kapsamında teşekkürlerine yer verdi. Pamukkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Klasik Arkeoloji Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sillyon Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Taşkıran yaptığı konuşmasında heyecanını dile getirerek Sillyon Antik Kenti hakkında tarihi bilgileri aktardı. Kazı Başkanı Doç. Dr. Taşkıran, kazı çalışmalarında yer alan ve destek veren herkese teşekkürlerini iletti.