İnşaat Mühendisleri Odası'nın (İMO) 60. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferansa Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak katıldı. 'Antalya Yatırımları' başlıklı sunum gerçekleştiren Sadık Badak, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Antalya için yapmayı plandığı yatırımlar hakkında bilgi verdi.
DERSLİK SAYISI ARTIYORMilli Eğitim Bakanlığı'nın 2013-2014 bütçelerinden halen devam eden yatırımlarda 29 ana, ilk ve ortaokulda toplam 582 dersliğin hizmete gireceğini söyleyen Sadık Badak, “Ayrıca kente 400 öğrenci kapasiteli 2 ortaokul ve lise pansiyonu yapılıyor. Bu okul ve pansiyonlar kent merkezi ve ilçelerde faaliyete geçecek. Bunların toplam maliyeti de 72 milyon TL. Ayrıca, planlanan ve ihale aşamasında olan 35,5 milyon TL'lik yatırımlar bulunuyor" dedi.
YATIRIMLAR DEVAM EDİYORGençlik ve Spor Bakanlığı'nın başta stadyum ve spor salonu olmak üzere gençlik ve izcilik merkezleri ile futbol sahası yapım çalışmalarının devam ettiğini belirten Badak, bu tesislerin toplamda 10 milyon TL'ye mal olacağını hatırlattı. Badak yine aynı bakanlığın çeşitli spor kompleks, merkez ve salonları için de 115 milyon TL'nin yatırım ve ihale aşamasında olduğunu ifade etti. Sadık Badak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bu yıl içinde 378 yatak kapasiteli Kepez Yurdu ile 1430 kapasiteli Antalya Merkez Yurdu'nu 45,5 milyon TL ile hizmete açtığını söyledi. Badak, devam eden yurt inşaatlarının maliyetinin ise 48 milyon TL olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanlığı'nın Antalya merkez ve ilçelerinde 250 milyon TL'lik yatırımlarının devam ettiğini vurgulayan Milletvekili Badak, planlanan yatırımların önemine değindi. Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ve Sağlık Bakanlığı yatırımlarının insanların bedeni ve ruhi olarak güçlendirilmesi ve kapasitesinin artırılmasına yönelik yatırımlar olduğunu söyleyen Sadık Badak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“En az 1000 yataklı şehir hastaneleri kavramı 5 yıl önce gündemimize geldi. Bu hastaneler, komşu ülkeler, yakın çevre ülkeler için bir tedavi merkezi yapma planının bir parçasıdır. 15 ile 20 arasında şehir hastanesi yapılması planlanıyor. Bunlar yap işlet devret ile gerçekleşecek. En az 300 dekar ve daha üzeri araziler üzerine planlanıyor. Nitekim, Kepez Göçerler'de 372 dekarlık bir alan üzerine yapılacak. Türkiye'yi komşu ülkeler için tedavi merkezi yapma planının ikinci basamağında ise doktor ve yardımcı sağlık personeli, özellikle lisan bilen yardımcı sağlık personeli sayısını artırmak. Bu nedenle, YÖK tıp fakültelerinin öğrenci kontenjanını arttırmaya gidiyor."YERLİ UÇAKLA HASTA GETİRMEK İSTİYORUZ
Türkiye'yi tedavi merkezi yapmanın üçüncü ayağının da yerli ilaç ve yerli medikal tedavi ünitelerinin desteklenmesi olduğunu belirten Sadık Badak, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Türkiye Medikal İşverenleri Sanayi Sendikası ile Türkiye İlaç İşverenleri Sendikası ile özel teşviklerle Türkiye'de ilaç merkezleri, ilaç üretimleri planlanıyor. Dördüncü ayağı da orta boy bir yolcu uçağı. Şu anda Ulaştırma Bakanlığı ortalama 120-140 koltuklu bir yerli uçak üzerinde çalışıyor. Hollanda, Ukrayna, Kanada, ABD ile modeller üzerinde müzakere ediyorlar. Hedef bu uçaklarla Kuzey Afrika'dan Kazakistan'a, Hindistan'dan Avrupa'ya kadar 4 saat mesafedeki komşularımızdan tedavi olmak isteyen hastaları Türkiye'ye getirip burada sağlıklarına kavuşturmak." (DHA)