ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, Veli-Der Antalya Şubesi Başkanı Tülin Koç, ülkede yargının araçsallaştırılarak hakların askıya alındığını ve toplumun susturulmaya çalışıldığını belirtti. Koç, üniversite öğrencilerinin yoksulluk, geleceksizlik ve baskılara karşı anayasal haklarını kullanmalarına saygı duyduklarını ifade ederek bu süreçte Eğitim Sen’in yanında olduklarını vurguladı.

'YARGI SOPA HALİNE GELDİ!'
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın, öğrencilerin eğitim ve öğrenim haklarını korumak adına aldığı bir günlük hizmet üretmeme kararına yönelik olarak sendika yönetimine ev hapsi ve adli kontrol kararları getirilmesi tepkiyle karşılandı. Veli-Der Antalya Şubesi, bu kararın hukuki bir dayanağı olmadığını savunarak Eğitim Sen ile dayanışma içerisinde olduklarını duyurdu. Veli-Der Antalya Şubesi Başkanı Tülin Koç yaptığı basın açıklamasında, “Yargının araçsallaştırılarak tüm hakların askıya alındığı, toplumun tüm kesimlerinin susturulmaya çalışıldığına tanık oluyoruz. Üniversite öğrencileri; biriken sorunları, yoksulluk, geleceksizlik, hak ve özgürlüklerinin kısıtlanmasına ve baskılara karşı demokratik haklarını kullanmaktadır. Öğrencilerin anayasal haklarını kullanma iradelerine saygı duyuyoruz. Bu kapsamda Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın, öğrencilerin güvenli bir kampüs ortamında eğitim öğretim haklarını kullanmalarına yönelik aldığı bir günlük hizmet üretmeme kararına yönelik olarak merkez yürütme kurulu üyelerine açılan soruşturma sonucunda MYK üyelerine iki haftalık ev hapsi ve bir haftalık imza ile adli kontrol kararı verilmiştir. Uluslararası sözleşmeler ve Anayasa'mızca güvence altına alınan, yargısal içtihatlarla teminat altına alınmış sendikal faaliyet üretme ve örgütlenme hakkına sahiptir” dedi.

TEK BAŞINA KURTULUŞ YOK
“Laik, bilimsel, parasız, kamusal eğitim hakkı mücadelemizde her zaman dayanışma içinde birlikte mücadele ettiğimiz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'na yönelik açılan soruşturmanın ve verilen kararın hukuki dayanağı yoktur” diyen Koç sözlerine, “Bu hak mücadelesinin itibarsızlaştırılması ve sendikal hakların yok sayılmasından başka bir şey değildir. Eğitim Sen tüm baskılara ve antidemokratik uygulamalara karşı her zaman kararlılıkla sendikal faaliyet üretmeye devam edecektir. Öğrenci Veli Derneği olarak hakları ve özgürlükleri için demokratik protesto hakkını kullanan öğrencilerimizin, öğrencilerin eğitim öğrenim hakları için sendikal faaliyet üreten Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın yanındayız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” diye konuştu.

Kaynak: ANTALYA EKSPRES GAZETESİ