MESLEĞİNİ 'ustalık' seviyesinde icra eden aşçı, terzi, berber, garson, bahçıvan, temizlik görevlisi gibi unvanlarda görev yapan ve Yardımcı Hizmetler Sınıfında kadrolanan personeller, ‘Genel İdari Hizmetler Sınıfı’na geçmek için sesini duyurmaya çalışıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Antalya Şube Başkanı Osman Kasap, “Sağlık-Sen olarak bu haksızlığa dur demek için var gücümüzle çalışıyoruz. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 36’ncı maddesinde yer alan Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalıdır. Bu sınıfsal ayrım birçok emekçiyi mağdur etmektedir. Maddi ve manevi kaybın önüne geçilmelidir” diye konuştu.
‘HAK EDENE HAK ETTİĞİ KADROYU VERİN’
Alın teri dökerek çalışan Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki personele hak ettiği değerin verilmesi gerektiğini savunduklarını belirten Kasap, “Yardımcı Hizmetler Sınıfının kaldırılarak, mevcut personelin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi en önemli taleplerimiz arasında. Kamuda, en düşük hizmet tazminatı, en düşük ek gösterge gibi önemli maddi kayıpları hep Yardımcı Hizmetler Sınıfı yaşıyor. Ayrıca en önemli konulardan bir diğeri ise; Yardımcı Hizmetler Sınıfında istihdam edilen ama daha sonra eğitim seviyesi olarak lisans ve yüksek lisans derecesine çıkan personellerin görevde yükselmeleri yeteri kadar yapılmıyor. Hak edene hak ettiği kadroyu verin” dedi.
“HERKESİN SESİ OLACAĞIZ’
Sağlık- Sen’in yaptığı bir diğer çalışmalardan da söz eden Başkan Kasap, “Sağlıkçıların beklentisinin neler olduğuna dair çalışmalar yapıyoruz. Şu an yeni bir sistem kurduk hizmetli, hemşire, anestezi teknikeri, doktor gibi birçok farklı meslek grubuna mensup kişilere ayrı ayrı çalıştay oturumları gerçekleştiriyoruz. Hepsini tek tek dinleyip ve beklentilerinin neler olduğuna dair yakın zamanda açıklama yapacağız. Sorunları gündeme getirip çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Mağdur olan herkesin yanındayız. Seslerini duyuracağız” ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER/ ÇİĞDEM KORKAN