ANTALYA'DA 2016 yılında vejetaryen konseptle açılan Ch'iFineFoodAtelier, bu yıl 'yüzde 100 vegan' konseptiyle hizmet vermeye başladı.İstanbul'da işletmecilik yaparken 2016 yılında memleketi Antalya'ya dönen işletmeci Özlem Dönmez Canbolat (41), Lara bölgesinde 'Ch'iFineFoodAtelier, adıyla vejetaryen konseptli kafe açtı. Yaklaşık 2 yıldır burada hizmet veren Canbolat, kentteki 'vegan' işletme eksikliğini fark edince bu kez kafesini 'yüzde 100 vegan' konsepte çevirdi.
Sağlıklı beslenme üzerine makaleler okumaya başladıktan sonra hayat anlayışının değiştiğini söyleyen Özlem Dönmez Canbolat, okudukça işlenmiş gıdanın ve işlenmiş şekerin zararlarını fark ettiğini, bu nedenle kafeyi açmaya karar verdiğini söyledi.
Canbolat, 'İlk açıldığımızda 2016 yılında çok az da olsa bal kullanıyorduk, bu yüzden vegan demiyorduk. Süt ve süt ürünleri kullanmıyorduk. Yumurta kullanmadık. Eti zaten hiçbir zaman mutfağa sokmadık. Fakat bu sene tamamen vegan olduk. 9 aydır 'yüzde 100 vegan' konseptiyle hizmet veriyoruz. Hayvansal hiçbir ürüne yer vermiyoruz ve büyük ilgi görüyoruz' dedi. (DHA)