Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından kurulan Antalya Kültür Sanat, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) iş birliğiyle düzenlenen seminer ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Merkezin Genel Müdürü Münevver Eminoğlu, Antalya'nın sadece deniz ve sahilleri ile değil kültür-sanat açısından da önemli bir yer olması gerektiğini belirtti.

Kente gelen turistlerin kültür merkezlerini de merak ettiğini kaydeden Eminoğlu, 'Yetişkin eğitimi toplum için çok önemli. Hayatı daha kaliteli hale getirmeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizle yerli ve yabancı tatilcilerin de beklentilerine karşılık vermeye, bu alandaki eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz' dedi. Üniversite kalitesinde hem akademik olarak hem de hayata dönük seminerlerin düzenlediklerini anlatan Eminoğlu, bu şekilde sadece sahil bölgelerini değil şehir merkezini de canlandırmak istediklerini vurguladı.

Antalya denilince akla turizminden daha fazlasının gelmesi gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Cihan Camcı ise 'Katılımcıların geri bildirimleri çok olumlu. Kendine yatırım yapmak isteyenleri bekliyoruz. Kent kültürünü sivil toplum örgütleri zenginleştirir' dedi.

Antalya Kültür Sanat'ta ekip ayında sanat tarihi, fotoğraf ve felsefe dallarında 7 seminer düzenlenecek. (DHA)