SAADET Partisi Kadın Kolları Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında kahvaltı etkinliği düzenledi. Parti binasındaki etkinliğe, Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı İsmet Pişirici, Kadın Kolları Başkanı Fazilet Akın ve partililer ile gazeteciler katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir açıklama yapan Başkan Fazilet Akın, imzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen Türkiye'de ve dünyada kadın için uygun yaşam şartlarının oluşmadığını dile getirdi.

SORUNLARA DEĞİNDİ

Dünya düzeninde kadının adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olduğuna dikkat çeken Başkan Akın, ''Kadınlar sosyal hakları olmadan, düşük ücretle çalıştırılıyor, en doğal hakkı olan anneliği sürekli ertelemek zorunda kalıyor. Medya, kadını 'cinsel bir meta' olarak görüyor. Töre cinayetleri, çocuk yaşta zorla yapılan evlilikler, ülkemizin en derin yaraları. Ayrıca kadına şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Bunlara dikkat çekmek için bugün bir araya geldik'' dedi.

ÖRNEKLER VERDİ

Türkiye'de işlenen kadın cinayetlerine örnekler vererek sözlerini sürdüren Başkan Akın, ''Kocaeli'de daha 17 yaşındayken öldürülen Ecem Balcı, Sakarya'da karnındaki bebeği, kucağındaki çocuğuyla katledilen anne, Suriye'den ülkemize gelen Emani, Helin Palandöken ismini sayamadığımız daha nice örnek var. Görüşlerimiz, düşüncelerimiz, hayat tarzlarımız farklı olsa da hepimiz birer insanız. Batının bize dayattığı çözümsüzlük getiren uygulamalar yerine kendi çözümlerimizi geliştirmeliyiz. Kadına yönelik bakış açısını inancımız ve medeniyetin bildirdiği referanslar doğrultusunda değiştirmeliyiz ve daha adil bir sistem getirmeliyiz. Kadınlar olarak biz, huzur ve barışı mayalayabiliriz'' diye konuştu.

'RESMİ PAZARLIK YOK'

Akın'ın ardından söz alan Saadet Partisi İl Teşkilat Başkanı İsmet Pişirici ise kadına şiddet konusunda gerekli cezaların verilmesi gerektiğini, cezaların caydırıcı olmadığı takdirde suçların artarak devam ettiğini belirtti. Kadına şiddetin olmadığı bir yıl temennisinde bulunan Başkan Pişirici, sorulan bir soru üzerine seçimlerde kadın adaylara bir kota koyulmadığını ve Saadet Partisi olarak kadınları her zaman ön plana çıkardıklarını söyledi. 2019 seçimlerinde Saadet Partisi'nin ittifak yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Başkan Pişirici, şunları söyledi: 'Görüş alış verişleri var ancak resmi bir pazarlık şu an için söz konusu değil. Temasların sürdüğünü biliyoruz. Şartlar belirlendiğinde ittifaka gireriz'' şekilde konuştu. (Abdullah ÖZKAN)