Muratapa Belediyesi'nin Kaleiçi OldTown Festivali etkinlikleri kapsamında Kaleiçi'nin sokakları, meydanları, tarihi konakları, resimden fotoğrafa, birbirinden farklı enstalasyon ve deneysel sanat çalışmaları ile renklendi. Kaleiçi'nin eski Balık Pazarı Meydanı'nda, anahtar kelimeleri 'mitoloji, sanat ve beden' olarak seçilen canlı resim çalışması başta antik kenti ziyaret edenler olmak üzere Kaleiçi sakinlerinin de büyük dikkatini çekti. Tabloyla aynı renklere bürünen bir performans sanatçısının yavaş hareketleri, begonvilleri boyayan canlı heykel de Kaleiçi ziyaretçilerini şaşırttı.

EROL EVGİN SÜRPRİZİ

Festivalde küratörlüğünü Dr. Ebru Nalan Sülün'ün yaptığı açık hava sanat alanı çalışması da oldukça dikkat çekti. 'Birlikte - Kapıların İzinde' başlığıyla gerçekleştirilen çalışmada disiplinler arası bir sanatçı ekibi kamusal alanda interaktif çalışmalar gerçekleştiriyor. Sokağın ruhunu ortaya çıkarma ve kamusal alanı sanat ile harekete geçirmeyi hedefleyen çalışmalara kayıtsız kalamayan isimlerden biri de sanatçı Erol Evgin oldu. Antalya'da bulunan sanatçı, Kaleiçi'ni gezerken karşılaştığı çalışmalar hakkında küratör Sülün'den bilgi aldı.

DENİZKIZI KALEİÇİ'NDE

Farklı dallardaki sanat çalışmalarını yanı sıra sokak sanatçılarının Kaleiçi OldTown Festivali'nde sergiledikleri performanslar da dikkati çekiyor. Pazar günü sona erecek festivalde Karaalioğlu Parkı'nın girişine kurulan akvaryumda gerçekleştirilen su balesi ve denizkızı performansları dikkat çekti. (DHA)