ANTALYA'DA iki polis emeklisi, 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesi için Ankara'ya yürüyüş yapmaya hazırlanıyor. Erdinç Emecan ve Mehmet Kocadağ 3600 ek göstergeyi hatırlatmak için 27 Eylül Pazar günü yola çıkarak Ankara'ya kadar yaklaşık 482 kilometre yol yürüyecekler. İkiliye Eskişehir Sivrihisar'da ise Abdulkadir Çakır isimli emekli polis memurunun da katılacağı belirtildi.

'SÖZLER TUTULMADI'

Yürüyüş ile ilgili Ekspres Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Erdinç Emecan, yürüyüşün 10 gün süreceğini söyleyerek amaçlarının tüm emekli polislerin sesini duyurmak olduğunu ekledi. 2007 yılından beri verilen 3600 ek gösterge sözünün yerine getirilmesini beklediklerini söyleyen Erdinç Emecan, 'Ne yazık ki bu söz yıllardır tutulmadı. Defalarca bu konularla ilgili hatırlatma yapmamıza rağmen dikkate alınmadık. Biz de 27 Eylül Pazar günü yanımda bir arkadaşımla beraber Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda hareketle, saat 09.30'da önce Atamıza saygı duruşunda durup çiçek bırakacağız, ardından ise Kepez'den başlayarak yola çıkacağız. Yaklaşık 482 kilometrelik yolu yürüyerek kat edeceğiz. Seyahat yaklaşık 10 gün sürecek. Bu şekilde sesimizi duyurmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'25 YILDIR BEKLİYORUZ'

Sivrihisar'da bir arkadaşlarının daha onlara katılacağını söyleyen Emecan 'Yola 3 kişi olarak devam edeceğiz. Amacımız daha önce bize sözü verilmiş olan ek göstergeyi devlet büyüklerimize hatırlatmak. Bize verilen sözün yerine getirilmesini istiyoruz. Emekli olan arkadaşlarımız bu ek göstergeyi alamadan ölüyorlar. Sonuçta emekli insanlarız. Devletimize ve milletimize uzun yıllar hizmet ettik. Maaşlarımız asgari ücretin bir tık üzerinde kaldı. Hala 35 yıl hizmet edip de 2 bin 800 lira maaş alan emekli arkadaşlarımız var. Özlük hakkından bize maddi anlamda yansıyacak ciddi bir para var. 1995 yılında astsubaylara aynı karar verildi. Emsal ve kardeş kuruluş olmamıza rağmen bize verilmiyor. Tam 25 yıldır bekliyoruz. 13 yıldır da söyleniyor ama yerine getirilmiyor' dedi.

'SES OLMAK İSTİYORUZ'

Kararın 157 bin emekli polisi kapsadığını söyleyen Emecan 'Türkiye'deki emekli polislerin feryatlarına ses olmak istiyoruz. Yürüyüş yapmak yasal hakkımız. Herhangi bir dernek ya da siyasi kuruluşa bağlı değiliz. Kimseyle ilişkimiz yok. Engellenmekten korkmuyoruz. Engellenecek yasal olmayan bir durum yok. Her şey nizami. Bizi engelleyecek olanların da sesini duyurmak istiyoruz' açıklamasını yaptı.

SÖZLER TUTULSUN

Ankara'ya vardıklarında öncelikle Anıtkabir'e gideceklerini söyleyen Emecan, sonrasında Cebeci Polis Şehitliği'ne gideceklerini ekledi. Meclise yakın bir parkta basın açıklaması yapacaklarını söyleyen Emecan, 'Cumhurbaşkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis Dilekçe Komisyonuna talep dilekçesi bırakıp geri döneceğiz. Pandemi kurallarına da en üst düzeyde uyacağız. Amacımız sesimizi duyurmak. Biz artık verilen sözün tutulmasını istiyoruz' diyerek sözlerini tamamladı.
Özel/Dilan ERAY