Akdeniz Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, içerisinde bulundurduğu süreli ve süresiz yayınlar, tezler, dijital tarama ve uzaktan erişim yöntemleri ile birlikte öğrencilere hizmet için bekliyor. Eğitim öğretim dönemi ve sömestre tatili boyunca 7/24 açık olan kütüphane, yaz tatillerinde de 8.30-24.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Kütüphaneden hafta içi 08.30-17.30 saatleri arasında kitap alışverişi yapılabiliyor. Hafta sonu kitap alışverişine kapalı oluyor. Alınan kitaplar 15 gün boyunca alıcıda kalabiliyor. 15 günü geçtiği takdirde alıcı her gün için 25 kuruş gibi bir bedel ödüyor.

ÖĞRENCİYİ DOYURAN KÜTÜPHANE

Kütüphane, çalışma şartlarının yanı sıra, dönem dönem verdiği hizmetlerle de öğrenciyi tatmin ediyor. Sınav dönemlerinde hava şartlarına bağlı olarak gerçekleştirdiği çorba ve içecek ikramlarıyla kütüphane, öğrencinin karnını doyurup motivasyonunu canlı tutuyor.

NASIL BULDUYSAN ÖYLE BIRAK

Kütüphane yetkilileri, kitapların çizilerek veya yırtılarak tahrip edilmesi, bakılan kitapların yanlış raflara rastgele yerleştirilmesi ve dışarıdan getirilen yiyecek ve içeceklerin yarattığı kirlilikten yakınıyor. Tüm bu sorunlara farkındalık yaratmak ve önüne geçmek için kütüphanenin çeşitli bölgelerine uyarı yazıları asan yetkililer öğrencilerden daha duyarlı davranmalarını bekliyor.

YETERLİ BULAN DA VAR YETERSİZ BULAN DA

Kütüphane hakkında öğrencilerden farklı yorumlar geliyor. İletişim, Edebiyat ve Eğitim fakültelerinde okuyan öğrenciler kaynakların az olmasından yakınırlarken, İdari ve İktisadi Bilimler, Tıp ve Hukuk fakültelerinde okuyan öğrenciler kaynakların yeterli olduğunu düşünüyorlar. Çoğu öğrencinin ortak fikirde buluştuğu nokta ise sınav dönemlerinde kütüphanenin çok kalabalıklaşması. Öğrenciler her ne kadar kapasitenin normal dönemde yeterli olduğunu düşünseler de sınav dönemlerinde yetersiz kaldığı kanısında birleşiyorlar.

Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Burak Karataş, 'Kendi bölümüm adına konuşmam gerekirse kaynaklar bence yeterli. Hem Türkçe olarak, hem de yabancı dillerde birçok farklı kaynağa erişimimiz var. Çalışma ortamı da gayet sessiz ve insanlar birbirlerine karşı saygılılar. Tek sorun sınav dönemlerinde çok kalabalıklaşıyor olması. Kütüphanemiz büyük, fakat okulumuzun mevcuduna göre zaman zaman küçük kalabiliyor. Daha geniş bir binaya geçme şansımız varsa bence değerlendirilmeli. Geçilmesi herkes için daha iyi olur.' diyerek kütüphane hakkındaki görüşlerini belirtti. Anıl ÖZEN