TARIM ve Orman Bakanlığı'nın tağşiş yapan firmaları açıkladığı listede devamlı olarak aynı firmaların yer almasına Yörükoğlu Süt Anonim Şirketi Sahibi Cihan Bulut isyan etti. Cihan bulut, cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini savunarak, Antalya sanayicisi olarak yayınlanan listede aynı firmaları görmekten dolayı utanç duyduklarını belirtti.

BAKANLIK LİSTEYİ AÇIKLADI

TARIM ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan firmaları açıkladı. Bakanlığın resmi sitesinden yayınlanan listede ise pek çok kez bu listeye giren bir Antalya firması da dikkat çekti. Firmanın bir çok kez bu listeye girdiğini belirten işadamı ve Yörükoğlu Süt Anonim Şirketi Sahibi Cihan Bulut ise bunun nedeninin cezaların caydırıcı olmamasından kaynaklandığını söyledi.

ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

Antalyalı bir sanayici olarak, , taklit ve tağşiş ürünler listesinde Antalyalı bir firma görmekten dolayı üzüntü duyduğunu belirten Bulut, 'Ne yazık ki, verilen cezalar yetersiz. Böyle olunca da bu gibi firmalar listeye girmekten asla çekinmiyor' açıklamasında bulundu.

'ANTALYA FİRMASI DA VAR'

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan firma ve ürünler açıklandı. Açıklanan listede Antalya'dan Sütsa-Hakkı Yallıoğlu firması da bulunuyor. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada ise bu firmanın ürünlerinde süt yağı ve harici yağ tespit edildiği belirtiliyor.

'CEZALAR CAYDIRICI DEĞİL'

Yörükoğlu Süt Anonim Şirketi Sahibi Cihan Bulut, listede Antalyalı bir firmanın olmasına tepki göstererek, verilen cezaların caydırıcı olmadığını söyledi. Listede Antalyalı bir firmayı görmekten duyduğu üzüntüyü dillendiren Bulut, 'Sürekli denetlemelerin yapıldığını biliyorum. Bu denetlemeler doğrultusunda verilen cezalar da var. Ama görülüyor ki verilen cezalar yeterli değil. Tam miktarı bilmiyorum ama verilen cezanın elde edilen karın çok altında olduğunu biliyorum. Demek ki cezalar caydırıcı olmuyor. Buna el atılması gerekiyor. Benim Fatma Teyzem, Ayşe Teyzem pazardan süt alıp doğal yoğurt yaptığını zannediyor. Ama öyle değil. Bu sadece İl Tarım Müdürlüğü'nün de yapabileceği bir şey değil. Daha üst makamların bu konuda bir şey yapması gerikiyor. Kararların ve cezaların caydırıcı olması lazım. Söz konusu insan sağlığı' dedi.

SOSYAL MEDYADAN DA İSYAN ETTİ

Cihan Bulut ayrıca sosyal medya hesabından da bu konuda paylaşımda bulundu. Bulut, Bakanlığımızın yayınlamış olduğu tağşiş yapan firmalar listesinin abonesi olan Sütsa firması yine listede yerini almıştır. Antalya sanayicisi olarak her listede bu Antalya firmasını görmekten utanç duymaktayız. Yapılan tağşişten elde edilen kara oranla, ödenen ceza çok küçük olduğu için, bu gibi firmalar kesilen cezaları ödeyerek halk sağlığıyla oynamaya devam etmektedir' dedi.

Özel/Dilan ERAY