TARIM ve Orman Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden gıdada hile yapanları paylaştığı 229 firmanın içinde Antalya'dan 6 firma oluşu vatandaşı korkuttu. Tüketiciyi Koruma Derneği Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, tüketicilerin herhangi bir olumsuzluk anında şikayetlerini CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı'ndan bildirebileceklerini söyledi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan yılın ilk tağşiş ve taklit listesinde yine ilaç etken maddesinden jelatine, boyadan trans yağa kadar her şey gıdaların içinde bulunuyor. Bakanlığın internet sitesi üzerinden yayınlanan mevcut listede 229 firmaya ait 386 parti ürün kamuoyuna sunuldu. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012'den bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine verilmiş oldu.

ANTALYA'DAN 6 FİRMA

Antalya'dan 6 firmanın oluşunun korkutucu olduğunu söyleyen Özçulcu, 'Tüketici gıda konusunda bu şekilde bir sorunla karşılaşmamalı. Bu çok korkutucu, gıdaların içinde neler olduğu bile belli değil. İnsanların korkması çok normal ama biz her zaman tüketicinin yanındayız ve tüketici de bilinçli davranmalı. İfşalanan yerlerden olabildiğince uzak durmalı ve herhangi bir başka olumsuzlukta da gereken yerlere şikayetleri bildirmeli' dedi.

'BU ŞEHRE YAKIŞMIYOR'

Bakanlığın tüketicinin haklarını korumak için gıda konusunda hassas davrandığına dikkat çeken Özçulcu, 'Bu şekilde ifşa edilmeleri tüketici için çok iyi oldu. Kim nereden nasıl yemek yiyeceğini ya da satın alacağını bilecek ve bu tür yerler insanların gözünde küçük düşmüş olacak. Bu ifşalar devam ederse diğer yerlerde korkarak artık daha dikkatli ve titiz davranacaklardır. Tek temmennimiz bu durumun hiç olmaması çünkü özellikle turizmin başkenti olan bu şehire yakışmıyor. İnsan sağlığıyla oynamak akıl karı değil' ifadelerini kullandı.
Gonca ÖZTÜRK/ÖZEL