KÜLTÜR - SANAT

3600 yıllık tarih su yüzüne çıkıyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kumluca açıklarında 50 metre derinlikte devam eden Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı arkeolojik kazı çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Ersoy, “3600 yıllık Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı kazıları, mavi mirasımızı geleceğe taşıyor” dedi

KUMLUCA açıklarında keşfedilen 3600 yıllık ‘Dünya’nın en eski ticaret gemisi’ batığında çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 50 metre derinlikte bulunan batıkta su altı arkeologları oldukça titiz bir çalışma sürdürüyor. Konuya ilişkin konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Emeği geçen tüm arkeologlarımıza teşekkür ederim” dedi.

‘MAVİ MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIYOR’

Yapılan çalışmalarda elde edilen tarihi buluntuların Kemer’de yapımı süren Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde sergileneceğini kaydeden Ersoy, “Su altı arkeolojisinin en ileri teknolojileriyle 50 metre derinlikte gerçekleştirilen çalışmalar, büyüleyici bir dünyayı gözler önüne seriyor. Bakanlığımızın desteği ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen 3600 yıllık Kumluca Orta Tunç Çağı Batığı kazıları, mavi mirasımızı geleceğe taşıyor. Bu eşsiz eserler, Kemer'de yapım aşamasındaki Su Altı Arkeoloji Müzesi'nde sergilenecek. Emeği geçen tüm arkeologlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.