TÜRKİYE Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesiminde dikkat edilmesi gereken konulara dair uyarılarda bulundu. Kurbanlık alımında en önemli konunun sağlık ve hijyen olduğunu belirten Yardımcı, hayvanın sağlık durumuna mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Yardımcı, “Sağlıklı bir kurbanlık, parlak gözlere, canlı bir tüy yapısına, düzgün bir yürüyüşe ve normal bir iştah düzenine sahip olmalıdır. Ayrıca, vücut yapısının uygun olması ve kemiklerin belirgin olmaması da sağlıklı bir kurbanlık için önemli kriterler arasında yer alır” ifadelerini kullandı.

FOTO (5)-1

‘VETERİNER KONTROLÜNDEN GEÇMELİ’
Kurban alımında veteriner kontrolünden geçmiş sağlıklı bir hayvanın tercih edilmesinin önemine değinen Osman Yardımcı, “Hayvanın sağlığı ve bakımı konusunda detaylı bir inceleme yapılmalıdır. Veteriner kontrolünden geçmiş sağlıklı bir hayvan tercih edilmeli ve hayvanın uygun koşullarda yetiştirildiğinden emin olunmalıdır. Kurbanlık hayvanın yeterli su ve yiyecek tüketimi yaptığından emin olunmalıdır” dedi.

FOTO (6)-1

SAKLAMA KOŞULLARI
Kesim sonrası etin doğru şekilde saklanması konusunda da uyarılarda bulunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, “Etin tazeliğini korumak için hava almayan paketlerde, buzdolabının alt bölmesinde ya da derin dondurucuda saklanması gerekir. Kesim sonrası etin hijyenik koşullarda temizlenmesi ve yıkanmasına da dikkat edilmesi gerekir” dedi. Yardımcı son olarak, etin tamamen pişirilmeden yenmemesi gerektiğini, çiğ veya yarı pişmiş etlerin sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylerken etin bozulduğunu veya kötü bir koku aldığını fark eden kişilerin eti tüketmekten kaçınması gerektiğini belirtti. HABER/GAZİ KARATAŞ

Editör: Uğur Keskin