Türkiye'de artan enflasyon hem üreticiyi, hem tüketiciyi, hem de satıcıyı derinden sarsmaya devam ediyor. Enflasyonun en sert vurduğu kesim olan emekliler, günlük gıda ihtiyaçlarını bile karşılarken ciddi zorluklar yaşıyor.

ENFLASYON EN NET PAZARDA GÖRÜLÜYOR
Konu ile alakalı Ekspres’e konuşan Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, emeklilerin durumunun oldukça vahim olduğunu ifade etti. Başkan Tezcan, “Bugün pazara çıktığımızda günlük gıda ihtiyacımızı bile karşılayamadığımızı acı bir şekilde tecrübe ediyoruz. Her yerde bulunan kabak, patlıcan, soğan gibi standart sebzelere bile gücümüz yetmiyor. Pazarlar, pahalılığın ve enflasyonun nelere mal olduğunun en net görüldüğü yerler. Enflasyonu hesap edenler, enflasyona göre zam yapanlar gelsinler, pazarlarda bir alışveriş yapsınlar” dedi.

SAYILARI ÇOK AZALDI
Pazar esnafının da alım gücü düşüşünden etkilendiğini ifade eden Başkan İbrahim Tezcan, “Eskiden pazarlarda ürün satan kişi sayısı çok daha fazlaydı. Mesela balık satan tezgahtar sayısı, peynir satan pazarcı sayısı, kıyafet ya da sebze satan kişi sayıları şimdiye göre çok daha yüksekti. Ancak özellikle dikkat ediyorum, son yıllarda pazarlardaki satıcı sayısı da çok azaldı. Çünkü o kişilerin sattıkları ürünleri alacak kimse yok. Çünkü insanların cebinde pazara çıkacak para yok” diye konuştu.

TEZGAH KAPATIYORLAR
Pazar esnafının da enflasyon sebebiyle maliyet artışının kurbanı olduğunu ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, “Pazar esnafı da maliyetler sebebiyle ürün alamıyor. Aldığı ürünleri satabilse, yine bir nebze ceplerine para girecek. Ancak hem alamıyorlar, hem satamıyorlar. Böyle olunca onlar da bir bir tezgah kapatıyorlar” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Muhabir: SELİM ÇELİK / ÖZEL HABER