ANTALYA Ekspres Gazetesi'nden Güven Güneş'in haberine göre, lavanta üreticisi ve firma sahibi Betül Arslan, Türkiye’de lavanta yağı üretiminin son yıllarda hızla arttığını ve bunun sektöre hem olumlu hem de olumsuz etkiler yaptığını ifade etti. Çiftçi ve firma sahibi olarak emeğin iki tarafında olduğunu belirten Arslan, özellikle sahte esans kullanımı ve kaçak imalathanelerin sektörünün insan sağlığını tehdit ettiğini vurguladı.

Özel (2)

GERÇEK ÇİÇEK KALMADI
Arslan “Gıdada taklit tağşiş artık yatağımıza kadar girdi. Gıda da başlayan taklit tağşiş tarımı da etkiledi. Çiftçi ve firma sahibi olarak emeğin iki tarafındayım, bu yüzden bizim için insan sağlığı önceliklidir. Zaten kuruluş felsefemiz de bize tam olarak bunu öğütler” dedi. Arslan, lavanta üretimiyle ilgili son yıllarda ortaya çıkan sorunları da dile getirerek, “Artık gerçek lavantalar bile üretim süreçlerinde yeterince kullanılmıyor. Bunun yerine esanslar kullanılıyor. Yetmezmiş gibi, merdiven altı diye tabir edilen kaçak imalathanelerde yapılan üretim, işi iyice çığrından çıkarmış durumda,” dedi. Bu kaçak üretimin insan sağlığı için doğrudan bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Arslan, “Bu durum sadece bireylerin sağlığını tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda çevre açısından da büyük bir potansiyel tehlike oluşturuyor” diye ekledi.

Özel (4)-1

Son olarak Arslan, lavanta üretiminin artması, sektörün gelişmesi gerektiğini gelişmesi olduğunu söyleyerek, “Bizler üretici olarak bu sürecin bir parçasıyız ve tüketicilerle birlikte daha iyiyiz. Sağlıklı bir sektörü inşa etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu bizim bölgemizin simgesidir. Yitip gitmesini istemeyiz” dedi

Özel (3)-1

Kaynak: ANTALYA EKSPRES GAZETESİ