Dün Gazetemizi ziyaret eden ATSO Başkanı Davut Çetin, bu gün Antalya için yaşanan sürecin bir afet olduğunu belirtti. Verilen desteklerde büyük işletmelerin borçları ertelendiğini ama önemli olan küçük işletmelerini banka borçlarının ertelenmesi olduğunu söyleyen Çetin, İzmir ticareti bu gün Antalya’nın dört katı. Ancak karşılıksız çekte ilk defa İzmir’i geçtik diye konuştu.
Özel sektörün ülkede onca olan biten karşısında iyi ayakta durduğunu ancak nereye kadar dayanacaklarını bilmediğini söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin şöyle konuştu;
Antalya gerçekten kötüye gidiyor. Ekim, Kasım daha kötü geliyor. Ödemelerimizi yapamazsak küçük esnaf batar. Bankalar düşük faizli küçük esnafa kredi vermek zorunda. Bizim küçük esnafa destek olmamız lazım.
Daha da kötüsü Haziran ayı verilerinde 70 bin civarında kayıp var istihdamda. Bunun büyük bir kısmı turizmden bur kısım da tarımdan. Bu sene istihdam kaybı 100 bin civarında.100 bin kişi Antalya’da maaş alamazsa ne olur bir düşünün bakalım!
DAHA KÖTÜSÜ NE OLABİLİR?
İstanbul Havalimanında bomba patladığında daha kötüsü ne olabilir diyorduk. Bu gün yaşadıklarımıza bakın diyen ATSO Başkanı Davut Çetin, Ankara’nın da haklı olduğu durumlar olduğunu, belirterek; İşte ülkemizde yaşananlar ortada, güneydoğu da yaşananlar, terör. Antalya için özel bir şey yapamayız diyorlar. Ama özel bir gündem ile Antalya görüşülmeli. Çünkü nereye kadar dayanacağımızı bilmiyorum’ dedi.