ANTALYA’NIN Teke Yarımadası üzerinde bulunan ve en verimli topraklardan birisine ev sahipliği yapan Kumluca, diğer ilçelere göre en renkli coğrafyalardan birisi olarak ön plana çıkıyor. Arka tarafında Toros Dağları’nın eşsiz görüntüsünün yanı sıra güneyinde bulunan Akdeniz ile doğal bir görsel şölen oluşturmaktadır. İnce kumlara ev sahipliği yapan kumsalları ve bünyesinde barındırdığı dünyaca ünlü plajları ile dikkat çekmektedir. İşte tüm detaylarıyla Kumluca’nın büyülü plajları…
1- Korsan Koyu
Güneye inmek istiyorsunuz fakat pek çok kişi için tercih sebebi olan güney sahillerinin kalabalığından endişe mi ediyorsunuz? Öyleyse el değmemiş güzellikleri birlikte keşfedelim. Olabildiğince çam ağacının çevrelediği Korsan Koyu’nda uçsuz bucaksız Akdeniz sizi bekliyor! Korsan Koyu, antik kent yıkıntıları ardında kalan küçük, sessiz ve sakin bir koydur. Adını korsanların kralı olarak bilinen Zeniketes’den alır. Saklı cennet Korsan Koyu, Karagöz Sahili’ne yaklaşık 3 km uzaklıktadır. Mavi ve yeşilin her tonunu barındıran bu koy, Likya yürüyüş yolu güzergahında yer almaktadır.
2- Suluada
‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Suluada, Kumluca mevkiinde yer almakta olan bir Akdeniz adasıdır. Antalya Körfezi’nin en batı ucu olan Gelidonya Burnu’na yaklaşık olarak 7 kilometre uzaklıkta bulunur. Antalya halkı tarafından bile az bilinen bu saklı cennet, Akdeniz’de görebileceğiniz en güzel turkuaz sulara sahiptir.
3- Adrasan Sahili
Adrasan plajı denizin güney kısmında sığ olması ile her yaştan kişinin kolayca girebileceği, Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olarak yalnız yazın değil ilkbaharda da denize girilebilen bir plaj olarak bilinmektedir. Sahilin kuzey kesimi güney kesiminin tam tersi olarak taşlı bir kumsal şekline sahip ve aniden derinleşmektedir. Ayrıca Musa Dağı’na çıkarak da plaja baktığınız zaman burasının beyaz gibi bir kuma sahip olduğunu görebilirsiniz.
4- Olimpos Plajı
Olimpos, sahip olduğu doğal ve tarihi güzellikleriyle görenleri adeta büyülemektedir. Daha çok gençlerin tercih ettiği bu özel bölge, bundan dolayı ‘hippi mekanı’ olarak da bilinmektedir. Farklı konaklama imkanlarının olduğu Olimpos, bu bakımdan gelenlerin beklentilerini rahatlıkla karşılamaktadır. Bungalovlar, ağaç evler gibi farklı seçenekler olduğu gibi Olimpos pansiyon seçenekleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. Olimpos pansiyon hizmetleri bakımından oldukça gelişmiştir ve kalitesi son derece yüksektir.
5- Porto Ceneviz Koyu
Ceneviz Koyu Akdeniz sahil şeridi boyunca rastlayacağınız az sayıda bakir kalmış koylardan biridir. Adrasan ile Olimpos arasında kalan koy, denizinin temizliği, berraklığı ve doğasının güzelliği ile görenleri hayran bırakan bir yerdir. Karayolu ile ulaşım sağlanamıyor olması bu güzelliğin hala bakir kalmış olmasında en önemli etkendir. Araçla ulaşımın sağlanamadığı Ceneviz Koyuna, Kemer'den veya Adrasan'dan yat turuyla ulaşabilirsiniz.
6- Akseki Koyu
Akseki Koyu, Adrasan’da yer alan yerleşimin olmadığı koylardan bir tanesidir. Su altı yaşamı canlı ve hareketli olan bir koydur.Koyun diğer bir özelliği ise kara ulaşımına elverişli olmamasıdır. Koy, Adrasan ve Olimpos bölgesi arasındadır. Akseki Koyu’na gidebilmenizin tek yolu deniz ulaşımı ile olur. Adrasan sahilinden kalkan tur tekneleri ile koya ulaşabilirsiniz. Kara ile ulaşım neredeyse imkansızdır. Çünkü sert ve dik yamaçlar ile çevrelenmiştir. Denizin altında muhteşem ötesi bir dünya sizi bekliyor olacak. Sahilde çok değişik ve güzel deniz kabukları var, bunları toplayabilir veya ormanın içerisine çok uzaklaşmadan 5 dakikalık bir yürüyüş yapabilirsiniz.
7- Sazak Koyu
Muhteşem doğal güzelliği ile görülmesi gereken bir koy. Porto Ceneviz koyu ile yakınlığı sebebi ile tekne turunda iki koyu birlikte ziyaret etmeniz mümkün. Kampçıların popüler koyları arasındadır. Araçla ulaşım mümkün. Giriş ücretsizdir.
8- Balıkçı Koyu
Yumuşacık kumsalıyla sahsil yürüyüşlerinize anlam kazandıracak Balıkçı Koyu’nun bir bakışta dibini görebileceğiniz berraklıkta denizi bulunuyor. Bölgenin masmavi denizinde bir süre ilerlediğinizde bile boyunuzu aşmayacak sığlığa sahip. Bu sayede Adrasan Balıkçı Koyu Kamp Alanı ailelere de hitap ediyor. Bölgenin arkası büyüleyici dağlar ve ön tarafı sakin sularla çevrili muhteşem doğasında trekking imkanını kaçırmamalısınız. Ayrıca su altında yaşayan eşsiz güzellik ve balık çeşitliliğini keşfetmek için dalış da yapabilirsiniz. Çevrede yer alan farklı koyları keşfetmek için de günlük tekne turlarına katılabilirsiniz. Adrasan Balıkçı Koyu Kamp Alanı’na gelirken yeme-içme ve su ihtiyacı konusunda hazırlıklı olmanız gerektiğini unutmamalısınız.
9- Papaz Koyu
Kumluca taraflarında yer alan Papaz Koyu, günümüzde piknik alanı olarak hizmet verse de hala doğal güzelliğini koruyan ve özellikle hafta içi çok daha sakin olan koyların başında geliyor. Çam ağaçlarının arasından inilen koyda yeşil ve mavinin uyumuna şahit olabilir, hem piknik yapabilir hem de güzel ve temiz denizin tadını çıkarabilirsiniz.
10- Karaöz Koyu
Kumluca’da bulunan Karaöz Sahili, etrafında birçok popüler koyların bulunduğu bir yer. Koy, Kumluca ilçe merkezine 20 km, Adrasan’a ise 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Koya karadan ve denizden ulaşım sağlanmaktadır. Masmavi, sığ, berrak, tertemiz denizi ve altın sarısı kumsalı ile yüzmeyi yeni öğrenenler ve çocuklu aileler için uygundur. Henüz pek gelişmiş bir koy olmadığı için tuvalet, soyunma kabini, duş, büfe gibi herhangi bir olanak yoktur. Koya gelirken hazırlıklı olmalısınız. HABER/BUSE ER