Tünektepe’de yaşanan teleferik kazasından dolayı 57 gün tutuklu kalan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 15 gün önce özgürlüğüne kavuştu. Cezaevi çıkışında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan ve Kepez Belediyesi’ne gelen Kocagöz, hemen işbaşı yapmadı. Bayram tatili boyunca biraz dinlenme ve sağlık kontrolünden geçme fırsatı bulan Mesut Kocagöz, belediyedeki mesaisine bugün başlayacak. Geçmiş olsun ziyaretleri, gözün aydınlar, kutlamalar derken, belediye çarkının dönmesi için de zaman bulunmaya, fırsat yaratılmaya çalışılacak.

BELEDİYENİN RÖNTGENİ

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, Cumartesi akşamı, kıramadığı yakın bir dostunun kızının nikahını kıydı. Arada derede biraz konuştuk. Tutuklu bulunduğu süreçte de belediyeyi yöneten, dolaylı da olsa, ziyaretçiler ve avukatlar aracılığıyla çeşitli talimatlar veren Kocagöz, tahliye olduktan sonra geçen süreyi dersini çalışmakla geçirdi. Pazartesi günü göreve başladıktan sonra, iki hafta boyunca belediyenin röntgenini çekeceğini anlatan Kocagöz, cezaevinde geçen iki aylık süreyi telafi etmek için canla başla çalışacağını söylüyor.

PANİK HAVASI OLUŞMASIN

Tabii hem Kepez Belediyesi’nde, hem de siyaset aleminde kulaklar kirişte… Belediye yönetiminde değişiklik yapılıp yapılmayacağı, işten çıkarmalar olup olmayacağı merak konusu. Başkan Kocagöz bu konuda son derece pozitif mesajlar veriyor. Belediye personelinde panik havası oluşmasını istemiyor, bundan kaçınıyor. Her fırsatta da bunu dile getiriyor. Yani endişeye mahal yok… Herkes işini yapsın. Yönetim kadroları konusunda ise elbette belli düzenlemelere gidecektir. Bir miktar da yapıldı zaten. Kimler gider, kimler gelir, bunu zaman gösterecektir.

Antik tuvaletler çok pis

Bayram tatilini fırsat bilip Termessos antik kentine gittik. Sıcağın da etkisiyle olsa gerek, fazla ziyaretçi yoktu. Milli park sınırları içinde yer alan kentin otopark alanı piknikçilerin de tercihi. İnsanlar hem piknik yapıyor, hem de antik kenti dolaşıyor. Püfür püfür de esen bir bölge. Fakat tuvaletler berbat. Her milletten ziyaretçinin geldiği, yerli-yabancı turist ağırlayan bu ören yerinin tuvaletleri sürekli ve yeterince temizlenmiyor. Belli ki yeterli personel yok.

İŞSİZ ARKEOLOGLARA İŞ

Hazır Termessos’tan söz açılmışken, Finike’de Arykanda diye bir antik kent var. Orası da ören yeri statüsünde. Devlet başına bir görevli koymuş. Bildiğim kadarıyla antik kentin kıyısında kurulu Arif köyünün de muhtarı bu görevli. Birçok kez gittim bu kente, ama söz konusu görevliyi hiç görmedim. Yerinde durduğu yok. Kente birkaç tuvalet kabini konmuş, fakat içlerini pislik götürüyor. Bırakın kullanmayı, yanlarına yanaşmak mümkün değil. Dediğim gibi görevli de ortalıkta yok. Bir keresinde gitmeden önce telefonla aramıştık, o gün bile ortaya çıkmadı. Tam bir, “al maaşı, yan gel yat” durumu. O kadar arkeoloji mezunu iş ararken, başka işler yapmak zorunda kalırken, ortalıkta bile görünmeyen birilerine para ödenmesi insanın kanına dokunuyor. Birileri şu işe bir el atsa da, antik kentler, ören yerleri işsiz arkeologlara zimmetlense.

Bayram boyunca çöp kokusu

Antalya’da bayram tatili boyunca en yoğun şikayet tıka basa dolu çöp konteynırları, toplanmayan çöpler ve çöp kokusuydu. Özellikle kurban kesimi yapılan bölgeler, hayvan pazarlarının kurulduğu alanlar, birkaç gün sonra leş gibi kokmaya başladı. Termometreyi zorlayan sıcağın da etkisiyle çöpler daha erken ve daha keskin kokmaya başladı muhtemelen. Fakat birçok belediyenin dolan çöp konteynırlarına uzun süre müdahale etmemesi, boşaltmaması dikkat çekti. Kent merkezinde, mesela Saat Kulesi çevresi, Kale Kapısı gibi alanlarda, Beach Park’ta, Konyaaltı çevresinde adeta çöp dağları oluştu. Özellikle hayvan pazarlarının kurulduğu Varsak’ta yoğun bir koku, leş kokusu günlerce havada asılı kaldı. Hem halk sağlığı, hem de turizm açısından son derece tehlikeli hareketler bunlar. Aman diyelim!

Kız yurduna çadırlı güvenlik

Akdeniz Üniversitesi içindeki kız yurtları bir bölgede, erkek yurtları ise başka bir alanda toplandı birkaç yıl önce. O gün bugündür kız yurtlarının önünde yoğun bir nüfus, kalabalık bir trafik oluşuyor. Yurt girişinde biriken erkek milletinin büyük bölümü de dört tekerli. Artan şikayetler, rahatsızlık yaratan bu görüntü üzerine üniversite yönetimi, yurt girişinin karşı köşesine bir güvenlik personeli atadı. Köşedeki bank bu güvenlik personeline tahsis edildi. Üzerinde ‘güvenlik’ yazan bir A4 çıktısı yapıştırıldı banka. Sıcaktan, yağmurdan korusun diye hayrına bir de tente verdiler personele. Acayip iptidai, derme çatma bir görüntü. Bu sene geçti artık, üniversite tatile girdi. Umarım seneye daha kalıcı, daha şık, daha insani, akılcı ve üniversiteye yakışan bir çözüm bulunur.

Whatsapp Image 2024 06 24 At 08.42.12