SGK ile Eczacılar arasındaki protokol bugün sona eriyor. Eee ne olmuş sona eriyorsa demeyin. Sigortalıların ve emeklilerin yarından sonra eczanelerden nasıl ilaç alacağı belirsiz. Hele de hayati önem taşıyan ve hastaların aksatmadan kullanması gereken (kalp, kanser) ilaçlar nasıl temin edilecek. SGK Eczacılarla sözleşmeleri feshetti de yaşanacak kaosun bedelini kim ödeyecek? Tabii ki; vatandaş. Nasıl olsa vatandaş derde sıkıntıya alışkın vur abalıya!
Peki kim ne istiyor. Eczacılar, SGK ile Ocak ayında 3 aylık geçici sözleşme imzalamıştı. Takip ettiğimiz kadarıyla Eczacılar talepleriyle ilgili bir sonuca ulaşamadılar ve de imzalanan geçici protokol bugün sona eriyor. Eczacılar ne istiyordu, feshedilen sözleşme sonrası talepleri karşılanmazsa sözleşme yeniden imzalanmaz mı? Halk ilaçsız mı kalır, şimdilik meçhul.
Eczacılar yaşanacak kaosun sorumlusu olmadıklarını söylüyor ve ‘Batma noktasındayız, taleplerimizi karşılayın’ diyor, vatandaş ‘İlaçlarımı nasıl temin edeceğim’ diyor. Pekiii, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ne diyor?
Şimdi, Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK’e göre enflasyon düştü, yani piyasada fiyatlar aşağıya çekildi. Ama vatandaş inanmadı ve hepimiz artan fiyatlar karşısında halen ‘Yandım Allah’ diyoruz öyle mi? Çarşı, Pazar, kasap, manav, süt ürünleri ateş pahası ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ürkütüyor.
Gelelim sofraya kırk yılın başı uğrayan kırmızı ete. Bakan bey konuştukça da fiyatı yükseliyor. Kırmızı etin fiyatı altınla yarışır oldu biftek, pirzola, antrkot bende neler söylüyorum, sadece kasap vitrinlerinde görür olduk.
Geçen okudum Et Süt Kurumu devreye girecekmiş Bakan bey söylemiş. Aman deyim Sayın Bakan siz konuştukça etin fiyatı artıyor, asla düşmüyor. Ama Aracılara duyurulur sebze,meyve ve kırmızı ette Devlet KDV’yi indiriyormuş. Aracılar indirmedi ya, Devlet yüzde 8 olan KDV oranını yüzde 1’e düşürecekmiş. KDV indirimi ete yansır mı bekleyip göreceğiz..