Haydi buyurun. Sağlık çalışanlarına istifa yasağı getirilmiş. Konu, Sağlık Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile gündemin orta yerine düştü. Bakanlık tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre sağlık personeli, Korona salgını döneminde istifa talebinde bulunmayacakmış. Ayrıca, emeklilik ve izin taleplerinde de yeni düzenlemeye gidilmiş. Yani yasal mazeret izinleri dışında tüm izinleri durdurulmuş, yıllık izin falan hak getire, Ne zamana kadarmış? İkinci bir emre kadarmış. Canları pahasına gündüz gece çalışan sağlıkçılar, Gazap Kuşlarına döndü sanki…

*** Korona ensemizde, fatura ise sağlık çalışanlarına kesildi. Sağlıkçılar salgın yükünün altında ezilirken, onlara bir de yıllık izin ve istifa yasağı getirildi. İkinci bir duyuruya kadar sağlık çalışanlarının izin ve istifa talebi durduruldu da sağlıkçılara izin ve istifa yasağının ne zaman sona ereceği de henüz belli değilmiş. Sağlık çalışanlarının şimdilerde gözü kulağı Ankara'dan gelecek ikinci emre odaklanmış; izin ve istifa yasağı ne zaman kalkacak acaba diye. Ankara'nım aldığı bu kararı onaylarsanız, onaylamazsınız ama emir demiri keser mi keser. Şimdi genelgeye göre, gelinen süreçte kamu sağlık hizmetinin kesintisiz etkin, salgının yayılımın önlenmesi ve salgınla mücadelede tecrübe kazanan personel eliyle yürütülebilmesi ve düzenlemenin yapılmasına ihtiyaç duyulduğundan, bu ince ayara gidilmiş. Ama, acaba diyorum yasaklamalar sağlıkçıları daha fazla tüketmez mi? Sağlık çalışanları feryat ediyordu ya 'tükenmişliğe sürükleniyoruz. Hastalandık, öldük, ölüyoruz artık yeter. Onlar ölürse...

*** Bu arada yüz yüze eğitimde ikinci aşama başladı…5'nci ve 9'ncu sınıflar da haftada 2 gün okullarda. Elbette yüz yüze eğitim geciktikçe, öğrencilerin öğrenim yeteneği zarar görebilir. Veliler de bu bağlamda ikilemde. Okula gitsin mi, yoksa eğitimini evde online ile mi sürdürsün? Okullarda alınan tedbirler yeterli mi? Zira vaka sayıları hızla artarken, eğitim uzmanları salgın sürecinde öğrencileri bekleyen tehlikenin adını koydu bile 'eğitimin faturası ağır'. Peki, eğitimde yol haritası nedir?